BVChlazeni.cz

leafCreated with Sketch.

Vhodné řešení pro chlazení a větrání pro každý průmysl

leafCreated with Sketch.
leafCreated with Sketch.

Vhodné řešení pro chlazení a větrání pro každý průmysl

Je všeobecně známo, že jak zaměstnanci, tak stroje podávají lepší výkon ve vyváženém pracovním klimatu. Průmyslové výparné chlazení poskytuje výrobním zařízením perfektní řešení pro pohodlné, zdravé a produktivní prostředí. Dvoustupňová technologie odpařovacího chlazení IntrCooll je vhodná pro všechny průmyslové sektory, od kovoprůmyslu až po potravinářský průmysl.

 

 

Zdravé, dobře větrané pracoviště

Některé průmyslové procesy uvolňují hodně tepla, plynů, par a prachu. Práce v takových podmínkách je škodlivá pro vaše zdraví a celkovou pohodu. Proto je nezbytné mít adekvátní ventilační systém. Dvoustupňové odpařovací chlazení pracuje na principu výměnného chlazení. Čerstvý vzduch je vháněn do výrobního zařízení a po cirkulaci je odváděn ven výfukem. Neustálé větrání osvěžuje vnitřní vzduch několikrát za hodinu. Díky nepřetržité ventilaci jsou z pracoviště odváděny teplo, plyny, páry, prach, škodlivé látky a – jak všichni dnes dobře víme – viry.

Zajímáte se o možnosti průmyslového chlazení? Přečtěte si více v našem blogu „Jaké typy vnitřního chlazení (AC) jsou dostupné pro výrobní zařízení?“.

Vyvážená vlhkost pro grafický, plastový a obalový průmysl

Vlhkost může mít škodlivý vliv na materiály jako je papír a plast, což může vyvolávat obavy ohledně použití odpařovacího chlazení v grafickém a plastovém průmyslu. Nicméně dvoustupňový odpařovací chladicí systém zajišťuje, že úroveň vlhkosti zůstává nízká a minimalizuje riziko deformace materiálů, statického náboje a vysokého množství prachu. Kromě toho dvoustupňové odpařovací chlazení zajišťuje vyváženou vlhkost, která zabraňuje kondenzaci na ochlazovaných formách, což z něj činí optimální chladicí řešení i pro obalový průmysl.

Bezpečnost potravin a hygiena zajištěna s patentovaným dvoustupňovým výparným chlazením

Bezpečnost potravin je nejvyšší prioritou v potravinářském průmyslu. Protože odpařovací chlazení používá čerstvý vzduch k chlazení, někteří mají obavy, že tento výparný/adiabatický proces je nehygienický a mohl by obsahovat různé bakterie a plísně. To ani v nejmenším, jelikož vzduch prochází během výparného procesu navlhčenou podložkou – ideální prostředí pro množení plísní a bakterií. Aby se však zabránilo proniknutí plísní a bakterií do proudu vzduchu, který je vháněn do výrobní haly, podložky v dvoustupňovém výparném chladicím systému IntrCooll jsou každých 24 hodin kompletně vysušeny, což má za následek celkový biologický šok a zabití všeho, co se v podložce usídlilo.

Navíc, IntrCooll používá patentovanou podložku Oxyvap® vyrobenou z hliníku a potaženou antibakteriální vrstvou stříbrných iontů, což zabraňuje růstu bakterií a plísní. Tím je náš systém certifikován dle hygienické normy VDI 6022. Kromě toho lze do instalace IntrCooll přidat UVC systém dezinfekce vody. Tímto způsobem zajišťuje dvoustupňový výparný chladicí systém optimální hygienu ve výrobních zařízeních a budovách.

Stabilní klima pro vysoce přesné procesy

Ve všech případech je žádoucí mít stálou a konzistentní teplotu na pracovišti. Nicméně při práci s vysoce přesnými díly je udržování stabilní teploty klíčové pro výrobní proces. Například přesné obrábění kovů vyžaduje stabilní teploty po celou dobu, protože kolísání teploty má negativní vliv na přesné tolerance obrobků. Dvoustupňové odpařovací chlazení zajišťuje stabilní klima po celou dobu, nejlépe udržuje teploty kolem 20 °C během celého roku.