BVChlazeni.cz

leafCreated with Sketch.

Spokojenost našich zákazníků je pro nás na prvním místě!

Následující příběhy vám přiblíží jak naše projekty vznikaly, jaké výzvy jsme překonali a kdo se podílel na jejich realizaci. Jsme velmi hrdí na všechny naše zákazníky, partnerství a úspěšné příběhy a rádi se o ně podělíme. Přečtěte si o nich níže.

Potravinářský průmysl

„Jednotky IntrCooll nám pomohly dosáhnout vytyčených cílů. Zajišťují ideální teplotu v našem výrobním závodě a na balicích linkách a ušetříme 90 % nákladů na energii.“

Peter Röskenbleck – Sinnack Backspezialitäten

Německo

Plastikářský průmysl

„Instalace je pro náš výrobní závod velkým přínosem. Zlepšily se vnitřní pracovní podmínky i energetická účinnost. Díky jednotkám IntrCooll ušetříme 87 % energie a CO2.“

Robin Roth – Kiefel Packaging

Rakousko

Metalurgický průmysl

Tuto společnost zabývající se zpracováním plechů trápil nízký tlak a vysoké teploty způsobené velkým množstvím strojů. Hledala udržitelné řešení, aby svým zaměstnancům mohla zajistit příjemné pracovní prostředí. Příjemnou teplotu, čerstvý vzduch a optimální tlak vzduchu po celý rok dnes zajišťuje 6 jednotek IntrCooll se sadou flashing kit a moduly pro rekuperaci tepla.

247TailorSteel

Nizozemsko

Automobilový průmysl

Existuje řada způsobů jak dosáhnout příjemného klimatu i při letních teplotách až 45 °C . Nicméně technologie IntrCooll mezi nimi vyniká svou efektivitou, udržitelností a inovativností. 16 jednotek IntrCooll nám poskytuje lepší kvalitu vzduchu, bodové chlazení a produktivní, zdravé a pohodlné pracovní prostředí.“

Marcello Attolini – Bridgestone

Itálie

KOVOPRŮMYSL

Neuman Aluminium pracuje s 9 800 m³/h čerstvého vzduchu díky jednotkám IntrCooll. Systém nahradil původní chladič o výkonu 367 kW, čímž dosáhl úspory provozních nákladů o 71 % a energetických nákladů o 80 % a také snížil teploty až o 7 °C a vlhkost, ve srovnání s přímým adiabatickým chlazením, až o 70 %.

Neuman Aluminium

Rakousko

Distribuční centrum

Ve farmaceutickém distribučním centru MiliporeSigma udržuje dvanáct našich jednotek IntrCooll vnitřní teplotu na 23,3 °C s dodávanými teplotami v průměru kolem 13 – 14 °C, i během vlny veder v Kalifornii, USA.

MiliporeSigma

USA

PLASTIKÁŘSKÝ PRŮMYSL

126 000 m³/h čerstvého vzduchu a snížení emisí CO2 o 85 tun dosáhl Senoplast díky instalaci našeho inovativního udržitelného řešení s podporou našeho rakouského partnera, společnosti Infranorm.

Senoplast Klepsch & Co. GmbH

Rakousko

Kovoprůmysl

Jsme velmi spokojeni s energeticky úsporným řešením, které nám pomohlo vyřešit problém s teplem v našem lakovacím oddělení. Nyní máme příjemnou a stálou teplotu v létě i v zimě.“

Heico Booyink – Pan Oston

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

16 jednotek IntrCooll Plus integrovaných se 16 moduly přirozeného větrání a 9 moduly pro rekuperaci tepla pohodlně chladí a větrají Canon Production Printing s celkovou plochou 11 664 m².

Canon Production Printing

Nizozemsko

Automobilový průmysl

Pracovní prostory zaměstnanců jsou po celý rok zásobovány ekologicky chlazeným čerstvým vzduchem. Díky dvoustupňovým adiabatickým chladicím jednotkám se celoročně ušetří 73 % nákladů na energii, 73 % emisí CO2 a 100 % klimaticky škodlivých chladicích prostředků.

Magna

Rakousko

Kovoprůmysl

PreCool byl perfektním řešením pro výzvy v oblasti tepla a ventilace v naší továrně. Jsme velmi spokojeni s vynikajícím výkonem jejich inovativní nepřímé/přímé adiabatické technologie.“

Boudewijn van Die – Ředitel – VCN hromadné soustružení

Nizozemsko

Kovoprůmysl

Certifikovaná budova BREEAM skupiny M&G Group je vybavena naším systémem řízení klimatu. 16 jednotek IntrCooll s moduly přírodního větrání a rekuperaci tepla vytváří příjemné pracovní prostředí pro 300 zaměstnanců na ploše 26 500 m².

M&G Group

Nizozemsko

KOVOPRŮMYSL

S dvoustupňovými adiabatickými chladicími jednotkami šetříme více než 75 % nákladů na energii a těšíme se z nízkoúdržbového systému. Jsme obzvláště ohromeni vysokou kvalitou vnitřního ovzduší díky velkému množství čerstvého vzduchu a vysokým energetickým úsporám.“

Kurt Happer – Austria Druckguss (ADG)

Rakousko

Pekárna

Teploty v pekárně Karamolegos Bakery S.A. v Aténách dosahovaly až 45 °C, ale po instalaci 21 jednotek IntrCooll Plus mají zaměstnanci pohodlné, zdravé pracovní prostředí s 100% čerstvým, filtrovaným vzduchem a úsporou energie až o 90 %.

Karamolegos Bakery SA

Řecko

Supermarkety


„Už nemusíme rozprašovat vodu, abychom udrželi náš kondenzátor chladný a funkční během horkých letních dnů. Kromě celkového zvýšení spolehlivosti snižuje PreCooll i naše účty za energii.“

Pan Boer – Jumbo Raalte

Nizozemsko

Datová centra

Ve velkých datových centrech zvyšuje PreCooll efektivitu a snižuje maximální příkon. Je tak v souladu s nařízeními, které obce při výstavbě nových datových center zavádějí, aby udržely spotřebu energie na uzdě.

Datové centrum – Amsterdam

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

eXtra Stores je jedním z nejpopulárnějších obchodů s elektronikou v Saúdské Arábii, Bahrajnu a Ománu. IntrCooll byl instalován v jejich dvou nově postavených prodejnách, kde se ukázal jako ultimátní řešení pro vysoce účinné udržitelné komfortní chlazení s čistou úsporou nákladů ve výši 54 %.

eXtra

Saúdská Arábie

Potravinářský průmysl

Po instalaci našich jednotek IntrCooll ve výrobně Capri Sun se podařilo dosáhnout příjemné vnitřní teploty 22 °C i při venkovní teplotě 37 °C. Za optimálních podmínek lze dosáhnout silnějšího chlazení s teplotním rozdílem až 17 °C.

Capri Sun Group

Německo

KOVOPRŮMYSL

Pro zajištění čerstvého vzduchu a pohodlného chlazení bylo v závodě společnosti Rembrantin, kde procesy povrchové úpravy vytvářejí obrovské množství tepla z horkého kovu, instalováno 6 jednotek IntrCooll.

Rembrandtin

Rakousko

SUPERMARKETY

Kovoprůmysl
Zapp precision metals modernizoval svůj chladicí systém s naší řešením PreCooll a dosáhl efektivního předchlazování, vysokých úspor energie a nízké uhlíkové stopy.

Zapp Precision Metals GmbH

Německo

Kanceláře

Náš pokročilý klimatizační systém zajišťuje udržitelné chlazení administrativní budovy v Taifu. Strategicky umístěné jednotky IntrCooll, instalované společností Dosan na třech podlažích, zajišťují efektivní chlazení s úsporou energie až o 90 %.

Administrativní budova

Saúdská Arábie

Grafický průmysl

Hassink Verpakkingsdrukwerk zvyšuje komfort zaměstnanců a efektivitu výroby s pomocí systému IntrCooll, který zajišťuje čerstvý, filtrovaný vzduch a zabraňuje statické elektřině, prachu a problémům s materiály.

Hassink Verpakkingsdrukwerk

Nizozemsko

Balírny

„Zpočátku jsem byl velmi skeptický k deklarované vysoké účinnosti. Po instalaci jsem si mohl ověřit jeho výkonnost, která se ukázala být nadstandardní. Tento systém zajišťuje: vysokou energetickou účinnost, nízké provozní náklady a v neposlední řadě nebývalý ohled na životní prostředí v oblasti chlazení.“

Ing. Roberto Andriollo – Plastic Legno

Itálie

KOVOPRŮMYSL

Kromě extrémně úsporného systému, který využívá princip větrání ve vrstvách k zajištění čistého vzduchu v naší nové svařovně těží z integrovaného chlazení haly také zaměstnanci. Tento systém jim poskytuje ochranu před výpary ze svařování a vysokými teplotami v hale.

GMT

Rakousko

Kovoprůmysl

Mokveld Valves instaloval náš udržitelný klimatizační systém pro zajištění chlazení, ventilace, rekuperaci tepla a vytápění. Celoroční čerstvé a pohodlné pracovní prostředí jim můžeme zaručit.

Mokveld Valves

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

Luxusní švýcarská slévárna Brogioli SA, která se potýkala s nízkou kvalitou vzduchu a vysokými náklady na energii, se obrátila na systém IntrCooll. Cleverclima instalovala 2 jednotky IntrCooll Plus (14 000 m³/h) a 1 jednotku IntrCooll Standard (6 000 m³/h), čímž dosáhla výjimečného chlazení, zlepšení kvality vzduchu a vysokých úspor energie.

Brogioli SA

Itálie

Pekárna

Pekárna Grupo Bimbo v Dnipru využívá systém IntrCooll s šesti jednotkami o kapacitě 84 000 m³/h čerstvého, ochlazeného vzduchu. Instalace, kterou bezproblémově provedla společnost Astra, snížila spotřebu vzduchu na polovinu, zdvojnásobila úspory energie a ušetřila přes 25 000 eur ročně, zatímco výrazně zlepšila pohodlí a pohodu zaměstnanců.

Pekárna Bimbo

Ukrajina

KOVOPRŮMYSL

Jsme velmi spokojeni s výsledky. Jednotky IntrCooll udržují relativně stálou teplotu v našich výrobních halách. Od té doby jsme nezaznamenali žádné výpadky strojů a produktivita našich zaměstnanců se zvýšila.“

Harold Groot Roessink – BMI Thegon

Nizozemsko

Potravinářský průmysl

Společnost El Jalisciense Inc si vybrala naše dvoustupňové udržitelné klimatizační řešení IntrCooll pro zajištění čerstvého a pohodlného vnitřního klimatu s optimální hygienou během vysokých letních teplot.

El Jalisciense Inc.

USA

Všeobecný průmysl

Společnost Sports Direct – Belgie, která je součástí skupiny House of Fraser, si vybrala naše udržitelné chlazení prostřednictvím BeProactive pro zvládání letních teplot přesahujících 40 °C ve svých logistických halách. Náš dvoustupňový adiabatický chladicí systém snížil teploty na 22 °C během loňského léta, což zajistilo spokojenost zaměstnanců i přes občasné nárůsty na 24 °C.

Sports Direct – House of Fraser Group

Belgie

Všeobecný průmysl

„Díky IntrCool můžeme doslova opět dýchat. Všechny výfukové plyny nyní zmizí do deseti minut, stejně jako zápach benzínu a rozpouštědel. A uvnitř udržujeme příjemné teploty, i když venku je 40 °C.“

Sander Blanken – Motor Oost

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

Nově instalované kondenzátory dodané společností Steris byly vybaveny systémem PreCooll. Spotřeba energie klesla až o 40 % a špičkový příkon o 30 %. Kromě toho se chladicí kapacita kondenzátoru zvýšila o 20 % a jeho celková životnost se prodloužila.

Steris

Nizozemsko

Distribuční centrum

Systém PreCooll snížil spotřebu elektrické energie o 25 % a zvýšil chladicí kapacitu o 28 %. Naše chladiče, vybavené systémem PreCooll, nyní pracují při normálním zatížení, což zvyšuje jejich životnost a návratnost investice.“

Sergey Tonkonog – ASTRA-engineering

Ukrajina

Plastikářský průmysl

Nyní, když je budova větrána 100% čerstvým vzduchem, se zaměstnanci cítí zdravější. Nedávno mi jeden z pracovníků řekl, že dříve trpěl angínou třikrát ročně, což mu způsoboval starým klimatizační systémem. Teď už žádnými potížemi netrpí a celková nemocnost se snížila!“

Rik Swikker – Microtherm

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

Jsme velmi spokojeni s jednotkami IntrCooll, které poskytují účinnou úlevu a pohodlí během horkých letních měsíců. Zaměstnanci pracují lépe při nízkých provozních nákladech pro majitele.“

Abdulrahman Khansaheb – Khansaheb-Spiralite

Spojené arabské emiráty

KOVOPRŮMYSL

Společnost Alumet, celosvětový dodavatel eloxovaných fasádních obkladů, hledala udržitelné řešení pro chlazení a větrání budovy, která čelila vysoké interní tepelné zátěži. Jednotky IntrCooll nyní chladí a větrají jejich výrobní zařízení s 100% čerstvým vzduchem.

Alumet

Nizozemsko

Kovoprůmysl

Již čtyři roky spoléháme na adiabatické chlazení PreCooll v našich lakovacích komorách. Díky této inovativní technologii není nutná žádná údržba nebo čištění, protože se netvoří žádné usazeniny vodního kamene ani nečistoty. Velmi doporučuji!“

Pap András – RUAG Aerostructures

Maďarsko

Kovoprůmysl

Čtyři jednotky IntrCooll s kapacitou 14 000 m³/h zajišťují stabilní vnitřní teplotu mezi 20-22 °C. Ušetříme 83 % CO2 oproti konvenčním systémům a chladíme bez použití ekologicky škodlivých chladiv.“

Markus Meister – WIHO

Rakousko

Kovoprůmysl

Na rozdíl od mechanického chlazení náš systém necirkuluje uvnitř budovy teplý a znečištěný vzduch, ale místo toho větrá 100% čerstvým, filtrovaným, čistým a ochlazeným vzduchem. Výsledkem je významné zlepšení kvality vnitřního vzduchu pro zaměstnance společnosti Zoppas.

Zoppas

Itálie

Distribuční centrum

V e-commerce distribučním centru Kruidvat Ede jsme nainstalovali 6 jednotek IntrCooll. Tyto jednotky jsou vybaveny moduly pro přírodní větrání, integrovanými výfukovými klapkami a moduly pro rekuperaci tepla, které zajišťují pohodlné větrání během zimy.

Kruidvat

Nizozemsko

Kovoprůmysl

V naší hale se věnujeme obrábění všech druhů kovů. Stroje a světlíky pro nás byli problematickými zdroji vysokých teplot. To jsme vyřešili jednotkami IntrCooll, které dnes poskytují příjemné klima našim zaměstnancům i nám.

MOBA

Nizozemsko

Kovoprůmysl

Dvoustupňové adiabatické chlazení, které ochlazuje čerstvý venkovní vzduch až o 17 °C, zajišťuje zaměstnancům MKW pohodlné pracovní prostředí. Realizace projektu ušetří 55 tun CO2 ročně oproti konvenčnímu řešení a dosáhne 89% úspor energie.

MKW

Rakousko

Všeobecný průmysl

Kvůli extrémnímu horku se v Saúdské Arábii zvyšují vnitřní teploty opravdu rychle. Pro udržitelné chlazení společnosti Century Burger jsme použili systém IntrCooll. Tento systém si udržuje velmi nízké náklady na energii a umožňuje hostům užívat si čerstvý, filtrovaný venkovní vzduch.

Century Burger

Saúdská Arábie

Venkovní chlazení

49 jednotek IntrCooll chladí a větrá (polo)otevřené chodby nákupního centra Tera Mall o rozloze 60 000 m². Tera Mall je největší nákupní centrum v provincii Taif. Zákazníci mohou nakupovat a zároveň si užívat velmi příjemné teploty.

Tera Mall

Saúdská Arábie

Všeobecný průmysl

Instalace klimatizačního systému IntrCooll zcela změnila provoz našeho zařízení, projevila se i na počtu hostů během letního období, které pro nás obvykle bývalo tím nejklidnějším během roku, kvůli velkému horku v budově.“

David Mougey – Bowlingová hala Muntelier

Švýcarsko

Skleníky

Zahradní centra Dametto (Treviso) a Coretto (Kalábrie) optimalizují větrání a klimatizaci pomocí našeho řešení. V Damettu používají 2 jednotky IntrCooll Plus napojené na stávající jednotkou AHU a pochvalují si příjemné teploty a vyváženou vlhkost vzduchu. V Corettu používají 5 jednotek, které zajišťují celoroční komfort a úspory energie až 90 %.

Zahradní centra – Dametto a Coretto

Itálie

Všeobecný průmysl

Presswood je největší evropský výrobce jednorázových palet. V jejich stávajícím výrobním zařízení si zaměstnanci často stěžovali kvůli vysokým teplotám. Jednotky IntrCooll Plus nám přispěly ke zlepšení pracovních podmínek i produktivity.

Presswood

Nizozemsko

Grafický průmysl

Zaměstnanci i stroje podávají lepší výkon s jednotkami IntrCooll. Teploty až 50 °C jsou v našich výrobních halách naštěstí jen už jen špatnou vzpomínkou“

Bart Tenfelde – Lijnco

Nizozemsko

Datová centra

Efektivita našich počítačů dříve trpěla kvůli horkému vzduchu. Jednotky IntrCooll nám pomohly ovládnout vnitřní teplotu v místnosti, čímž se pracovní efektivita přidělených počítačů zvýšila.“

Werner Zikeli – AEROMAX GmbH

Německo

Venkovní chlazení

Po prvním týdnu od instalace si naši hosté užívají čerstvý vzduch o teplotě 22 °C na terase, zatímco venku je 28 °C.“

Łagów Castle

Polsko

Venkovní chlazení

Jsme velmi spokojeni s vynikajícím chladicím výkonem jednotek IntrCooll. Poskytují našim inspektorům komfortní pracovní prostředí s nízkou spotřebou energie.“

Mr. Sandeep Babu – ENOC

Spojené arabské emiráty

Automobilový průmysl

Technologie 4Seasons šetří 90 % energie při chlazení v létě a 50 % při zpětném získávání tepla v zimě. Pokud byste viděli, kolik nečistot zachytávají filtry, došli byste k závěru, že kvalita vnitřního vzduchu je u nás teď výrazně lepší.

Mr. Jonny Roelofsen – Roelofsen Raalte

Nizozemsko

Distribuční centrum

Distribuční centrum supermarketu Jumbo musí udržovat teplotu pod 25 °C, aby byla zachována kvalita potravin. Jednotky IntrCooll garantují správnou teplotu po celý rok, což zabraňuje roztékání čokoládových tyčinek!

Distribuční centrum JUMBO

Nizozemsko

Automobilový průmysl

Harman Becker je automobilová společnost, která vyrábí zvukové systémy pro luxusní automobily. Jednotky IntrCooll, vybavené vzduchovými hadicemi, přivádějí čerstvý a chladný vzduch do celé jejich výrobní haly.

Harman Becker Automotive

Maďarsko

AHU precooling

Systémy IntrCooll byly instalovány pro modernizaci stávajících střešních jednotek (AHU) pro National Commercial Bank, první a největší banku v Saúdské Arábii. IntrCooll snižuje teplotu přiváděného vzduchu ke kondenzátoru, což umožňuje úsporu energie o 35-42 %.

NCB Banks

Saúdská Arábie

Kovoprůmysl

Jednotky IntrCooll pomohly našemu zákazníkovi dosáhnout efektivního chlazení a větrání jeho výrobního závodu, který trpěl vysokou tepelnou zátěží generovanou otáčením formovacích strojů. Z vysoké kvality vnitřního vzduchu nyní profitují i zaměstnanci

Rotometal

Polsko

Plastikářský průmysl

Makronyl, přední společnost v plastikářském průmyslu, trpěla vysokými teplotami a vysokou interní tepelnou zátěží. Pro chlazení a větrání jejich rozsáhlého výrobního závodu se rozhodli využít jednotky IntrCooll.

Makronyl

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

Ventilace vzduchu pomocí jednotky IntrCooll zajišťuje, že kostel je větrán od země, čímž se vytváří příjemné klima až do výšky přibližně 2,5 m od země.

San Pedro Iglesia

Španělsko

Kovoprůmysl

Jednotky IntrCooll u nás byly instalovány pro zajištění dobré kvality vzduchu a snížení olejové mlhy. Zaměstnanci nyní těží ze 100 % čerstvého, filtrovaného ochlazeného venkovního vzduchu v našem výrobním závodě.

Dimetec

Nizozemsko

Potravinářský průmysl

Coca Cola hledala udržitelné řešení pro předchlazení svých kondenzátorových jednotek. S PreCooll nyní dokáží snížit špičkový příkon až o 30 % a ušetřit až 40 % energie.

Coca Cola

Spojené arabské emiráty

AHU precooling

Idealservice, jeden z největších závodů na zpracování odpadů v Itálii, se na nás obrátil s požadavkem na čerstvý a chladný vzduch. Pro předchlazování jejich stávajících jednotek AHU jsme využili jednotky IntrCooll.Díky tomu se snížila tepelná zátěž a nepříjemné zápachy.

Idealservice

Itálie

Potravinářský průmysl

8 jednotek IntrCooll je využíváno pro předchlazování venkovního nasávání jednotek AHU. Zvýšená chladicí kapacita výrazně snižuje spotřebu energie a zajišťuje stabilitu výrobního procesu po celý rok.

Sinnack Snack

Německo

Plastikářský průmysl

Během léta mohli zaměstnanci společnosti Hollarts Plastic Group pokračovat v práci a zároveň si užívat příjemné vnitřní klima. Většina z nich poznala, že klima v továrně je dokonce příjemnější než doma.

Hollarts Plastic Group

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

AOL FZE, výrobce optických vláken, nainstaloval jednotky IntrCooll, aby zajistil stabilní výrobní proces. Jsou spokojeni, že dosáhli svého cíle a podařilo se jim vytvořit příjemné vnitřní klima a zároveň ušetřit až 90 % energie.

AOL FZE

Spojené arabské emiráty

Všeobecný průmysl

Oceanz je specialista a lídr na trhu aditivní výroby v Nizozemsku. Získali velkou zakázku, kterou mohli přijmout jen tehdy, pokud by se jim podařilo urychlit proces sušení. S řešením IntrCooll dokázali vytvořit komfortní pracovní podmínky pro své zaměstnance a snížit odstávky!

Oceanz

Nizozemsko

Supermarkety

Předběžně jsme vypočítali, že se nám investice vrátí do 5 let, ale myslím, že se nám toho podaří dosáhnout do 3 let. Doporučil jsem tento systém mnoha svým kolegům, protože v budoucích letech očekávám více tropických dní.

Rob Loomans – Albert Heijn Hellendoorn

Nizozemsko

Datacentra

Ve spolupráci s firmou Trane jsme dodali několik systémů PreCooll pro jedno z největších datových center na světě. Toto adiabatické předchlazování zajišťuje až 40% úsporu energie a zvyšuje chladicí kapacitu kondenzátorových jednotek až o 20 %.

Equinix

Spojené království

Supermarkety

Systém PreCooll snižuje teplotu přiváděného vzduchu až o 16 °C při nizozemských klimatických podmínkách, čímž vytváří chladné mikroklima kolem kondenzátorové jednotky. Protože naše kondenzátory již nemusí pracovat na plný výkon, zaznamenali jsme v našem supermarketu nižší spotřebu energie.“

Edwin Ruitenberg – Albert Heijn Raalte

Nizozemsko

Kanceláře

RAKEZ – Ras Al Khaimah Economic Zone – je obchodní a průmyslové centrum. V rámci programu ESCO realizovaného společností Smart4Power-Engie Solutions byly instalovány systémy PreCooll ke snížení přetížení a spotřeby energie kondenzátorových jednotek.

RAKEZ

Spojené arabské emiráty

Všeobecný průmysl

Al Tayer Motors Foton je zavedený dealer a specialista na servis vozidel. Nainstalovali 8 jednotek IntrCooll Plus pro udržitelné chlazení a větrání budovy s 100% čerstvým vzduchem. Pracovní podmínky a produktivita zaměstnanců se od té doby výrazně zlepšily.

 

Foton

Spojené arabské emiráty

AHU precooling

Eobuwie.pl SA je lídrem na trhu online prodeje obuvi a doplňků ve střední a východní Evropě. Díky 22 jednotkám IntrCooll zvýšili chladicí kapacitu svých systémů AHU a snížili spotřebu energie až o 70 %.

Eobuwie.pl

Polsko

Supermarkety

Systémy PreCooll zachovávají trvanlivost produktů. Snížením teploty přiváděného vzduchu až o 16 °C (za podmínek nizozemského klimatu) zajišťují, že nedochází k výpadkům kondenzátorů, čímž se vyhýbáme velkému plýtvání potravinami.

Albert Heijn Zwolle

Nizozemsko

Potravinářský průmysl

Venkovní teploty až 40 °C mohou vážně ovlivnit kvalitu čerstvě sklizených grepů, které je třeba skladovat při maximální teplotě 20 °C. Jednotky IntrCooll zajišťují v této polosuché oblasti ideální klimatické podmínky jak pro lidi, tak pro produkty.

Grapefruitová farma

Jižní Afrika

Plastikářský průmysl

Vstřikovací lisy vytváří velmi vysoké množství tepelné zátěže. Během léta u nás dosahovaly vnitřní teploty až 40 °C. Manažer Rob Salden se rozhodl nainstalovat 4 jednotky IntrCooll Plus: Unikátní dvoustupňové adiabatické chlazení snižuje teplotu a ve srovnání s jinýmy adiabatickými systémy přivádí do vzduchu polovinu vlhkosti. Naši zaměstnanci i stroje jsou s touto volbou velmi spokojeni!“

Rob Salden – Hesling Bike Parts

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

Zákazník chtěl ekonomické řešení pro komfortní chlazení, které by nahradilo stávající konvenční klimatizaci. Zvolili hybridní řešení s 5 jednotkami IntrCooll kombinovanými s DX. Vnitřní teplota a relativní vlhkost jsou udržovány bez potřeby DX cívky 99 % času. Průměrná vnitřní teplota je 23 °C a průměrná relativní vlhkost je 54 %.

Almarai

Saudská Arábie

Datacentra

Tato dlouhá stěna s médii OxyVap® a filtry byla instalována jako náhrada za konvenční celulózová média, aby se zlepšila životnost a zvýšila účinnost adiabatického chlazení.

NorthC Datacenters

Nizozemsko

Plastikářský průmysl

Vysoké venkovní teploty a výrobní stroje způsobovaly tepelnou zátěž přibližně 100 kW a stížnosti zaměstnanců. Jednotky IntrCooll Plus s přirozeným větráním a rekuperací tepla nyní zajišťují pohodlné teploty a 100% ventilaci.

Gelria Pakking

Nizozemsko

Potravinářský průmysl

Vzhledem k vysoké vlhkosti neposkytuje  v této oblasti přímé adiabatické chlazení dostatečný výkon. S adiabatickou technologií nepřímého/přímého chlazení mohou být vnitřní prostory udržitelně ochlazovány čerstvým vzduchem i v tomto druhu klimatu.

Perfect Fruits and Nuts

Keňa

Polygrafický průmysl

Scholma Print & Media neustále hledá nové způsoby, jak zlepšit svoji udržitelnost. Proto vyhledali náš systém 4Season IntrCooll. Zaměstnanci si nyní v tiskárně a výrobní oblasti užívají čerstvý, filtrovaný a ochlazený vzduch v létě i v zimě.

Scholma Print & Media

Nizozemsko

Kanceláře

Pro snížení přetížení a vysoké spotřeby energie chladicích zařízení byl instalován systém PreCooll. Předchlazovací kompresory pracují efektivněji a tlak zůstává nižší. Díky tomu je naše chladicí kapacita stálá i v horkém počasí.

RAK Akademie

Spojené arabské emiráty

Potravinářský průmysl

Snadno instalovatelné modulární systémy IntrCooll poskytují komfortní chlazení a ventilaci v našich pekárnách – s úsporou energie až 90 %. IntrCooll je certifikován podle VDI 6022 a vybaven UV-C lampami na dezinfekci vody, což zajišťuje optimální hygienu.

Bakkerij Holland

Nizozemsko

Metalurgický průmysl

Po předchozích zkušenostech s přímým adiabatickým chlazením si společnost Penne NV zvolila nepřímé/přímé adiabatické chlazení IntrColl. Tento systém chladí o 4 až 7 °C silnější než přímé adiabatické systémy a přivádí až o 70 % méně vlhkosti do vzduchu, díky čemuž vytváří pohodlné vnitřní klima pro zaměstnance.

Penne

Belgie

Distribuční centrum

Marcel Vreeburg – M&O Techniek: Nejlepší na tom je, že nám sami zaměstnanci říkají, jak je teplota v pracovním prostoru příjemná. Bez ohledu na počasí venku mají uvnitř příjemné pracovní klima které působí velmi přirozeně.“

All4Running

Nizozemsko

Distribuční centrum

IntrCooll zajišťuje stabilní teploty i v létě pro distribuční centrum Jumbo v Den Boschi. Samozřejmě, že AirOptimizers byly provedeny v charakteristicky žluté barvě Jumbo a fungují perfektně!

Jumbo – Den Bosch

Nizozemsko

Metalurgický průmysl

Kvůli vysoké vnitřní tepelné zátěži způsobené mnoha obráběcími stroji a teplem zvenčí se stalo prostředí pro zaměstnance pracující v produkčním prostoru této metalurgické společnosti neúnosné. S instalací jednotek IntrCooll, které poskytují ventilované chlazení, si nyní zaměstnanci mohou užívat příjemné pracovní prostředí s nízkými náklady na energii.

MEVO Precision Technology

Nizozemsko

Potravinářský průmysl

Společnost Palsgaard léta hledala řešení, jak snížit teplotu v produkčním prostoru při nízkých energetických nákladech. Následně si společnost Palsgaard A/S vybrala naše udržitelné klimatické řešení pro modernizaci svého systému AHU. IntrCooll umožňuje, aby vzduch procházející přes AHU byl předchlazován jednoduše a efektivně.

Palsgaard A/S

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

Tato přední letecká společnost v Rakousku opakovaně spoléhá na technologii PreCooll – poskytovanou naším partnerem INFRANORM Technologie GmbH. V tomto projektu byl instalován náš dvoustupňový adiabatický chladicí systém, který chladí 100 % silou vody, eliminuje 90 % emisí CO2 a šetří 80 % provozních nákladů.

Letecká společnost

Rakousko

Polygrafický průmysl

Tiskárna Zalsman trpí kvůli produkčním strojům na extrémně vysoké teploty. S instalací 2 jednotek IntrCooll Zalsman šetří 90 % emisí CO2 ve srovnání s konvenční klimatizací a poskytuje pohodlné pracovní prostředí pro své zaměstnance.

Zalsman BV

Nizozemsko

Metalurgický průmysl

Tato kovozpracující společnost nechtěla pouze zajistit svým zaměstnancům odpovídající chlazení a ventilaci, ale jejich stroje také vyžadují stabilní teploty pro optimální kvalitu konečného produkt. Aby vytvořili takové stabilní a pohodlné klima, nainstalovali v Machinefabriek Harderwijk systém IntrCooll. Minulé léto si mohli užívat udržitelné, stabilní klima a úspory energie až 90 %.

Machinefabriek Harderwijk

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

Vzhledem k předchozím zkušenostem s různými výrobci si tento výrobce látek a textilií myslel, že adiabatické chlazení pouze zvyšuje vlhkost a jen zřídka reguluje teplotu. Ale dvoustupňové adiabatické chladicí systémy IntrCool již prokázaly opak, poskytují silnější chlazení s výrazně nižší vlhkostí. 

Výrobce látek

Litva

Metalurgický průmysl

V roce 2021 nainstalovala společnost 247TailorSteel 11 jednotek IntrCooll Plus, každá z nich dodává 14 000 m³/h čerstvého vzduchu pro zaměstnance ve Varsseveldu, Nizozemsko. O rok později, díky velmi pozitivní zkušenosti, se rozhodli objednat dalších 18 jednotek IntrCooll Plus pro svou zbrusu novou továrnu v Langenau, Německo.

247TailorSteel

Německo

Všeobecný průmysl

V restauraci Dalp v Boloni zajišťuje jednotka IntrCooll Plus příjemné klima pro zaměstnance a zákazníky restaurace. Prostor o rozloze 200 m² je tak zásobován čerstvým, filtrovaným, ochlazeným venkovním vzduchem.

Restaurace Dalp

Itálie

Potravinářský průmysl

„Jednoduchá a bezztrátová přizpůsobivost a rozšiřitelnost, stejně jako hygienická certifikace systému, jsou pro nás důležité výhody. Projektové řízení pro nás bylo velmi snadné. Systém PreCooll bychom dokonce ohodnotili 12 z 10 bodů.“

Marcus Theiß – Leeb Biomilch

Rakousko

Supermarkety

Vysoké venkovní teploty snižují účinnost a spolehlivost chladicích systémů. Abychom tento problém vyřešili, náš partner Oxyma Hungary nainstaloval náš adiabatický předchlazovací systém v obchodech: Hajdúszoboszló, Salgótarján, Siófok a Cegléd.

Tesco

Maďarsko

Metalurgický průmysl

Heemskerk měl zkušenosti s přímým adiabatickým chlazením, ale vytvářelo příliš vlhké a teplé prostředí. Vybrali si naše nepřímé/přímé adiabatické chlazení, protože chladí silněji a s nižší vlhkostí. V zimních měsících jim moduly pro rekuperaci tepla zajišťují opětovné využití tepla.

Heemskerk Fijnmechanica BV

Nizozemsko

Skleníky

Chcete dosáhnout ideální teploty a vlhkosti pro své rostliny při 80% nižších provozních nákladech? Cleverclima srl si pro dosažení toho cíle nainstalovali náš systém IntrCooll v Green Garden Oderzo Treviso v Itálii.

Green Garden Oderzo

Itálie

Metalurgický průmysl

Po modernizaci jejich stávajícího AHU s naším energeticky účinným systémem IntrCooll je Inalfa Roof Systems schopna zajistit pohodlné vnitřní klima s chlazením až o 7 ºC silnější než u přímých adiabatických systémů.

Inalfa Roof Systems

Slovensko

Distribuční centrum

Pro svou misi „Go Green, Go Social“ investoval Coolblue do našeho dvoustupňového odpařovacího chlazení, aby snížil své emise CO2 a zároveň vytvořil udržitelné, zdravé a pohodlné vnitřní klima pro své zaměstnance.

Coolblue

Nizozemsko

Metalurgický průmysl

Ve Wire Weaving Dinxperlo je udržitelnost prioritou. Například celá jejich střecha je vybavena 4000 extra velkými solárními panely. IntrCooll Plus poskytuje jejich zaměstnancům ochlazený, filtrovaný venkovní vzduch s úsporou energie až 90 % ve srovnání s tradičními klimatizačními zařízeními.

Wire Weaving

Nizozemsko

Metalurgický průmysl

V EFM trpěli vysokou vnitřní tepelnou zátěží. IntrCooll nyní poskytuje jejich zaměstnancům ve výrobě čerstvý, filtrovaný a ochlazený vzduch.

EFM

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

Ventilace a filtrovaný čerstvý vzduch jsou v restauracích velmi důležité. Restaurace Khayal si zvolila náš IntrCooll ve spolupráci s naším partnerem Dosan. Místnosti jsou osvěžovány čerstvým, chlazeným venkovním vzduchem několikrát za hodinu.

Restaurace Khayal

Saudská Arábie

Potravinářský průmysl

Danish Bakery (Malta) mohla dosáhnout úspor energie a zároveň snížit emise CO2 díky našemu udržitelnému klimatizačnímu systému. Pro tento účel také získala grant od maltské vlády prostřednictvím programu udržitelných investic.

Danish Bakery

Malta

Kanceláře

RoosRos je architektonická firma, která chtěla své kanceláře chladit udržitelným způsobem. Po mnoha výzkumech a srovnáních si vybrali systém IntrCooll. Kromě čerstvého, filtrovaného venkovního vzduchu je v kancelářích využívána ionizace, aby se zabránilo kontaminacím.

RoosRos

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

Na farmě Rumailah ve Fudžajře zajišťují 4 jednotky patentovaného systému IntrCooll pohodlné klima pro krávy. To zajišťuje, že krávy zůstávají produktivní a spokojené, takže produkují maximum mléka.

Rumailah Farm

Spojené arabské emiráty

Potravinářský průmysl

V továrnách na kešu ořechy se využívají různé procesy jako pražení, loupání a balení. Tyto procesy vytvářejí nepříjemné pracovní klima pro zaměstnance. K tomu přispívá také vysoká teplota v Keni, která zaměstnancům ztěžuje práci v horkém létě. Ale s našimi jednotkami IntrCooll si zaměstnanci užívají pohodlné chlazení, čerstvé a hygienické prostředí; vše s úsporou energie až 90 %.

Cashew Nuts

Keňa

Potravinářský průmysl

Noblesse Proteins, specializovaný dodavatel vysoce kvalitních proteinů a tuků, vybavil svou továrnu našimi inovativními jednotkami IntrCooll, aby zajistil optimální hygienické prostředí v továrně, spolu s vysokými úsporami energie.

Noblesse Proteins

Nizozemsko

Distribuční centrum

4 jednotky IntrCooll byly nainstalovány ve společnosti Eurocept Pharmaceuticals ve spolupráci s Hoogland Koeltechniek BV, aby se dosáhlo požadované vnitřní teploty a vytvořilo čerstvé, chlazené, filtrované a pohodlné prostředí po celý rok.

Eurocept Pharmaceuticals B.V.

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

Ohromeni výkonem klimatizačního systému IntrCool doporučili zástupci ENGIE Saudi Arabia instalaci PreCooll pro silnější předchlazování (až o 25 °C) na univerzitě prince Sattam-Bin Abdul-Aziz. Ve spolupráci s naším partnerem Dosan byla instalována 100metrová stěna pro efektivní předchlazování.

Univerzita Prince Sattam Bin Abdul-Aziz

Saúdská Arábie

Všeobecný průmysl

Wildkamp dosáhl pohodlného vnitřního klimatu a úspor energie až 90 % díky našemu inovativnímu nepřímému/přímému adiabatickému chladicímu řešení, a to i během horkých letních měsíců. „Při venkovních teplotách 38 °C zůstává dodávaný vzduch na 17 °C a vnitřní teplota kolem 21 °C.“

Wildkamp

Nizozemsko

Všeobecný průmysl

Pro modernizaci svého stávajícího chladicího systému si NGK Ceramics vybralo naše udržitelné předchlazovací řešení. Po instalaci PreCooll je zajištěno silnější předchlazení (až o 25 °C) a zlepšená chladicí kapacita.

NGK Ceramics

USA

Potravinářský průmysl

Kikkoman Foods Europe B.V. (Nizozemsko) nainstalovala standardní jednotku IntrCooll na podpůrný rám pro AHU (Air Handling Unit), aby zajistila energeticky efektivní předchlazování vzduchu nasávaného AHU.

Kikkoman Foods Europe B.V.

Nizozemsko

Automobilový průmysl

„Chtěli jsme chladicí řešení, které by nevyžadovalo přestavbu celé haly. Po instalaci PreCool byla zpětná vazba velmi pozitivní, v halách je až viditelně chladněji.“

Gábor Szorgalma – Toyo Seat Europe Kft.

Maďarsko

Všeobecný průmysl

Skupina Vulkan si vybrala dvoustupňové odpařovací chladicí řešení pro své vytápěcí a ventilační výzvy. S průtokem 14 000 m3/h čerstvého, filtrovaného a ochlazeného vzduchu poskytuje IntrCooll pohodlné prostředí energeticky efektivním způsobem.

Vulkan Group

Německo

Potravinářský průmysl

CCI si vybralo naše inovativní řešení pro řízení klimatu na podporu své mise udržitelnosti, slušné práce a klimatických opatření pro sladší a lepší svět pro budoucí generace.

Continental Candy Industries

Nizozemsko

Distribuční centrum

Ve skladu farmaceutických produktů Marsing bylo stávající přímé adiabatické chlazení nedostatečné, a příliš vlhké. Proto si zvolili inovativní dvoustupňové adiabatické chlazení IntrCooll pro chlazení o 4 – 7 °C silnější s až o 70 % méně vlhkosti.

Marsing & Co Africa (Pty) Ltd

Jihoafrická republika

Plastikářský průmysl

Se stoupajícími teplotami se společnost Teknor Apex v Jižní Karolíně, USA, zaměřila na komfort pracoviště a udržitelnost. Náš partner O2 Natural Air nainstaloval dvoustupňový chladicí systém IntrCooll v hlavní míchací místnosti, což vedlo k dosažení vnitřních teplot o 5,6 ºC až 13,9 ºC (10 ºF až 25 ºF) nižších než venkovní.

Teknor Apex Company

USA

Potravinářský průmysl

Odpařovací chlazení IntrCooll zajišťuje přesnou kontrolu teploty a udržuje optimální úroveň vlhkosti, což prodlužuje trvanlivost potravin. Náš lokální chladicí systém ve Fruttagelu zlepšuje komfort vnitřního klimatu, což zvyšuje produktivitu zaměstnanců.

Fruttagel

Itálie

Automobilový průmysl

Společnost Isuzu Motors zlepšila produktivitu a pohodlí ve Veroně pomocí tří jednotek IntrCooll instalovaných společností Cleverclima srl v roce 2022, čímž získali udržitelné chlazení, významné úspory energie a 100% čerstvý vzduch.

Isuzu Motors

Itálie

Potravinářský průmysl

Mexma, výrobce tortil, vyřešil problémy s vysokými teplotami ve svých výrobních halách pomocí řešení pro řízení klimatu IntrCooll. To jim zajistilo nepřetržitou výrobu, optimální podmínky, ideální vlhkost, celoroční komfort pro zaměstnance a významné úspory energie.

Mexma

Nizozemsko

Pekárna

Naše jednotky IntrCooll poskytují pekárně Pain Rayane udržitelné chlazení, čerstvý filtrovaný vzduch a pohodlné teploty, čímž zajišťují hygienu a úsporu energie až o 90 %.

Pain Rayane

Alžírsko

Supermarkety

Naše systémy PreCooll jsou instalovány na kondenzátorech v předním francouzském supermarketu díky našemu partnerovi, společnosti DropCooling. Tato modernizace prodlužuje životnost zařízení, snižuje náklady na údržbu, snižuje náklady na čištění a zvyšuje energetickou účinnost.

Vedoucí supermarket

Francie

Plastikářský průmysl

Naše udržitelné dvoustupňové odpařovací chlazení bylo instalováno v jejich třídící a balicí hale, což zajišťuje pohodlné pracovní prostředí pro jejich zaměstnance s úsporou energie až 90 %.

Peute Group

Nizozemsko