BVChlazeni.cz

leafCreated with Sketch.

NĚMECKO

AEROMAX GmbH - Bitcoin Mining

leafCreated with Sketch.

Projekt Bitcoin Mining Německo

Nedávný projekt v Německu zahrnoval instalaci tří jednotek IntrCooll Plus pro chlazení těžební jednotky na Bitcoin. Jedná se o počítačový proces peer-to-peer, který se používá k zabezpečení a ověřování plateb transakcí Bitcoin od jednoho uživatele k druhému v decentralizované síti.

Výzva

Do procesu Bitcoin Mining je zapojeno velké množství počítačů. V našem projektu jsme měli k dispozici 35 m dlouhou a 7 m širokou místnost, kde je alokováno přibližně 1400 počítačů. Tyto počítače jsou v provozu 24 hodin denně 7 dní v týdnu a spotřebovávají přibližně 1,24 MW elektrické energie, což vytváří velmi vysokou vnitřní tepelnou zátěž. To samozřejmě zvyšuje potřebu chladit a větrat vyhrazený prostor, aby se zvýšila efektivita práce přidělených počítačů.

Řešení

Před instalací našich 4 jednotek IntrCooll Plus neměl náš zákazník žádné chlazení. Teplota uvnitř velmi rychle stoupala a dosahovala vysokých maxim. Teplý vzduch ovlivňoval správnou funkci počítačů. Jednotky IntrCooll od společnosti Oxycom jim pomohly regulovat teplotu uvnitř místnosti, a proto zvýšily efektivitu práce přidělených počítačů. Jednotky IntrCooll společnosti Oxycom navíc zajišťovaly filtraci a přetlak vzduchu, což pomohlo minimalizovat rozvrstvení prachu v místnosti a zachovat tak správnou funkci počítačů.

Výsledky

Po vyhodnocení mnoha systémů se společnost Bitcoin Mining rozhodla pro lntrCooll společnosti Oxycom, protože to bylo jediné řešení, které jim pomohlo dosáhnout chlazení při nízké spotřebě energie. S účinností chlazení lntrCooll Plus jsou velmi spokojeni, protože mohou udržovat úroveň vlhkosti a teplotu v místnosti pod kontrolou s velmi nízkou spotřebou elektrické energie.